Uçan arabalar. Gelecek mi Hayal mi ?

jetgiller

Son yüzyılın en büyük hayallerinden biri olsa gerek uçan arabalar. Herkesin kullanabildiği bütün modern ulaşım sorunlarımızı çözecek, trafik derdini ortadan kaldıracak uçan araçlar. Peki gerçekten yakın gelecekte bu oyuncaklarla karşılaşacak mıyız ? Pratikte uçan arabalar ne kadar uygulanabilir ? Tartışıyoruz ...

Son yüzyılda, belki de insanoğlunun en büyük hayallerinden biriydi uçmak. Wright Kardeşlerden bugüne gelinen noktaya bakıldığında yüz yıllık süre içerisinde uçakla seyahat artık oldukça sıradanlaştı ve ucuzladı. İlk uçaktan bu güne kadar öngörülen geleceğe dair bütün fikirler bir şekilde insanların bu gökyüzü araçlarına sahip olup kullanabilceği yönündedir. Bu tarihten sonra çoğu öncü insan, uçan araba rüyasını kovalamaya başladı. Öyle ki günümüzde Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Markalar Ofisinde çeşitli uçuş arabaları için dosyada yaklaşık 80 patent bulunmaktadır. Patentlenen bu araçlardan çoğu hedeflenen uçuş başarısını gerçekleştirmiş olmasalar da bazıları gerçekten uçtu. Onlardan bazıları:

Curtiss Autoplane



Aslında bu uçak hiçbir zaman tam olarak uçamadı. Sadece birkaç atlamayı başarabilidi o kadar. Fakat dünyanın ilk uçan araba tasarımı olarak kabul edildi.

(Devam Edecek)

Kaynakça

[1] https://auto.howstuffworks.com/flying-car1.htm

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖZEL FORMÜLLÜ FIRÇASIZ ARAÇ YIKAMA KÖPÜĞÜ

AMERİKANIN PİRESİ : SAND FLEA