ELEKTRİK HATTINDAN İNTERNET (POWERLİNE) TEKNOLOJİSİ

arge
         Powerline teknolojisi ile artık internet bağlantınızı elektrik hattından dağıtmak ve hattan erişim sağlamak mümkün hale geliyor


Powerline Nedir?
      Powerline, kısaca elektrik hatları üzerinden bağlantı anlamına gelir. Avrupa'da oldukça yaygınlaşmaya başlayan bu teknoloji sayesinde yüksek hızda internet  telefon, video erişim imkanları aynı elektrik hatları üzerinden kullanıcılara sunulur.
    IP tabanlı her verinin elektrik kablosu üzerinde hızlı ve güvenilir bir şekilde taşınabildiği ve elektronik aletlerin birbirleri ile akıllı ağlar kurabildiği çok geniş uygulamaları olan bir sistemdir. İnternet, telefon, IPTV, VoIP, CCTV gibi birçok uygulamalar bu sistem üzerinden ekstra kablolama gerektirmeden elektrik hatları üzerinden gerçekleştirilebilir

Avantajları Nelerdir?
arge
  • ilk olarak şunu söyleyebiliriz ki internet için duvar kırma delme derdi olmadan gayet pratik şekilde internet erişimi sağlayabilirsiniz.
  • wireless modem kullanıyorsanız modemden uzaklaştıkça meydana gelen sinyal zayıflamasının ve çeşitli güvenlik sorunlarının önüne geçmiş olursunuz.
  • 300 metreye kadar elektrik hattını desteklediğinden bu teknolojiyle 300 metre uzaklıktaki noktadan aynı verimlilikte erişim imkanı sağlar.
  • Yine wireless modemlerde sıkça meydana gelen yabancı modemlerle sinyal çakışmasını önler ve daha verimli erişim imkanı sağlar.



Kurulumu Nasıl Yapılır?
    Powerline adaptör dışında herhangi bir maliyet gerektirmiyor kutu içeriğinden iki adaptör çıkmaktadır. Bunlardan bir tanesini (bridge) ethernet kablosu ile evde kurulu bulunan modem ya da router'a bağlayıp bir elektrik prizine takmam yeterli.Daha sonra interneti götürmek istenen diğer noktadaki başka bir elektrik pirizine ikinci adaptörü takıp, ister kablolu ister kablosuz (Powerline adaptörler bu konuda tüketiciye tercih sunuyor) olarak internete erişilebiliyor. Hatta elektrik prizi gereksinimi için üzerinde priz yeri olan adaptör modelleri de bulunuyor
    
        Özetlemek gerekirse bu teknoloji özellikle evine ya da ofisine etkin bir ağ kurmak isteyen fakat kablolu ağ yatırımı (kablo çekmek vb) yapmaktan çekinen; veya duvarlar, katlar gibi nedenlerle kablosuz ağdan istenen verimi alamayanların ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacak gibi görünüyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖZEL FORMÜLLÜ FIRÇASIZ ARAÇ YIKAMA KÖPÜĞÜ

AMERİKANIN PİRESİ : SAND FLEA