Kablosuz Şarj Teknolojisi. Nedir ? Ne değildir ?

Arge beyin
           Son Günlerde akıllı telefonlarda da kullanılmaya başlanmasıyla adından sıkça söz ettiren Wireless Charging yani Kablosuz Şarj Teknolojisi nedir ? Avantajları Dezavantajları nelerdir pratikte ne kadar yararlıdır ?

           Teknolojinin hızla inanılması güç bir şekilde ilerlediği şu günlerde tüm cihazlarımızın ortak bir hadicapı var. Tüm cihazlarımız elektrik prizine muhtaçlar. Küçük ölçekli işletmelerde veya ev içi kullanımlarda bu olay pek fazla dert olmasa da özellikle kurumsal firmalarda elektrik tesisatı başlı başına bir problem. Acaba Kablosuz şarj teknolojisini getirdikleri ve getirecekleri bu soruna çare olabilecek mi ?

           Kablosuz şarj denildiğinde akla ilk gelmesi gereken şey bağımsızlıktır,yani indüksiyon bobiniyle donatılan cihaz sayesinde , manyetik bir alan oluşturarak fiziksel kablo bağlantısına ihtiyaç duyulmamasıdır. Bu fikri ilk kez ortaya atan ve kullanan Nicola Tesladır. Tesla'nın en önemli projesi Kablosuz Enerji İletişimi idi. 20 adet ampulü kablo olmadan 25 mil uzaktan yakabildiği kayıtlara geçmiştir.
        Gelelim Kablosuz Şarj teknolojisine.Teorikte getirdiği avantajları şu şekilde sıralamak mümkün.
Arge beyin


  • Elektrik şokuna maruz kalma veya kısa devre olayının minimuma indirgenmesi
  • "Her telefon için ayrı şarj aleti" sorunsalının ortadan kalkması
  • Kablo adaptör vs. aletlerin taşınmasına gerek kalmaması
  • Büyük ölçekli kuruluşlarda meydana gelen elektrik tesisatı çilesinin ortadan kalkması
          Teorikte bu avantajlar insanı heyecanlandırsa da pratikte kablosuz şarj cihazlarının son derece zayıf kaldığını söylemek gerekiyor. 
  • Öncelikle son derece düşük akımla şarj ettiklerinden şarj süresi son derece uzun
  • Menzilleri çok kısa olduğundan şarj halindeyken telefon kullanılamaz hale gelmekte.Zira bu aletler araya parmaklar girince bile devre dışı kalıyorlar.
Toparlamak gerekirse Nicola Tesla'nın "Kablosuz Enerji İletişimi" deneylerinden bugüne insanlığın fazla bir mesafe katetmediği ortada. Kablosuz şarj aletleri için çok erken. Fakat öyle sanıyorum ki ilerleyen yıllarda bu konuda insanoğlu büyük adımlar atacak ve bizleri daha "kablosuz" bir hayat bekliyor olacak.



Yorumlar

  1. Etkileyici, mantıklı ve pratik...En çok okunan blog olma yolunda açık ara önde Ar-ge Beyin sizleri tebrik ediyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
  2. Oğuz bey bizde ilginizden dolayı sizi teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil
  3. Sağlam bir beyin harcanırsa işte böyle bir arpa boyu mesafe kat edilemez.Tesla çok daha ilerilere
    gidecekti.

    YanıtlaSil
  4. o kadar çok aradım ki geçekten sonra bulunca iştte diyebileceğim yazı yı buldum çok teşkkür ederim işime fazlasıyle yaradı

    YanıtlaSil
  5. Aaaaaasàaâaaaa

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖZEL FORMÜLLÜ FIRÇASIZ ARAÇ YIKAMA KÖPÜĞÜ

AMERİKANIN PİRESİ : SAND FLEA