WEB SİTENİZİN ARAMA MOTORLARINDA ÖNE ÇIKMASINI SAĞLAYIN (SEO)


Sayfanızı Google arama motorlarında önlere taşımak için çeşitli yöntemler kullanılır. Bu yöntemlerin kesin formülünü Google yöneticilerinden başkası bilmese de, bizimde yapabileceğimiz birkaç şey var. Buna Arama motoru optimizasyonu kısaca SEO diyoruz. Size burada vereceğimiz ipuçları sitenizi yukarıya taşımanızda yardımcı olacaktır. Bunun yanında kısaca belirtelim ki spam oluşturmak ve arama motorlarına sitemizi sık sık kaydetmek Google sıralamamıza zarar verir.

ANAHTAR KELİMELER
Anahtar kelimeleri oluştururken tek kelime kullanmak yerine, kelime öbekleri hatta cümleler kurmaya çalışın.
Anahtar kelimeleri oluştururken “ben kendi sitemi arasaydım Google arama motoruna ne yazardım?” sorusu size çok yardımcı olacaktır veya bir arkadaşınıza yayınlayacağınız sayfayı okutup sizin için birkaç anahtar kelime söylemesini isteyebilirsiniz. Ayrıca Google Trends bağlantısını hangi cümle hangi kelime popülerlik kazanıyor gibi şeyleri takip etmek için kullanabilirsiniz. Daha açık ve daha kolay okunabilir metinler yazmaya çalışmakta bir yöntemdir.

YOĞUNLUK
Anahtar kelimeler seçildikten sonra dikkat edilmesi gereken en önemli husus yoğunluk. Anahtar kelimeleri metin içerisinde tekrar tekrar kullanarak Google’ı kandırmaya çalışmayın çünkü Google bunu anlamak içinde yöntemler geliştirmiş. Böyle bir davranış web sitenizi spam durumuna bile düşürebilir.
Bunun yanında sağlam bir giriş paragrafı yazmak, sizi metin anahtar kelimeleri bulurken rahatlatacaktır.

SAYFALARIN İSİMLERİ
<title> denilen sayfa başlıklarına açıklayıcı bir isim verin. Cümle kurmaktan çekinmeyin. Bu çok önemli bir durumdur. Google sizin metin başlığınızı alarak görüntüleme yapar. Google için isimsiz olan bir bağlantı cazip bir bağlantı değildir. Gerekirse anahtar kelimeleri başlıkta kullanın.

LİNK BAĞLANTILARI
Google link bağlantılarını ve siteler arası köprülere çok sık dikkat eder. Anahtar kelimeleri vurgulamak için metin içindeki bağlantıları kullanın. Yani bağlantılara vereceğiniz isim olabildiğince anahtar kelime olsun. Page rank değerinizde bu yolla belirlenir zaten. Page rank değeri iyi olan sitelerle kendi siteniz arasında köprüler sizin Page rank değerinizi arttırır.


AÇIK DİZİN PROJESİ
Mümkünse sitenizde yazdığınız konuları Google da alakalı olan dizine gönderin. Örneğin; hayvanlar ile ilgili bir yazı yazdıysanız biyoloji dizinine gönderebilirsiniz. Konu hakkında Google açık dizin projesinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.

GRAFİKLERİNİZİ ARAMA MOTORU DOSTU YAPIN
Flaş kullanmaktan olabildiğince sakının. Flaşlar okuyucu açısından etkili olabilir ama Google açısında pek önemli değildir. Flaş kullanmak yerine düz metin bağlantıları kullanabilirsiniz.

Son olarak güçlü ve organize olabilmiş bir site olmaya çalışın. Bu sizin Google’da üst sıralara taşıyacaktır.


seo optimizasyonunda yapılmaması gerekenler yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Ar-ge Beyin


Yorumlar

  1. Teşekkürler. Çok faydalı bir yazi :)

    sitenin spama düşmesi = kaş yapayım derken göz çıkarmak

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖZEL FORMÜLLÜ FIRÇASIZ ARAÇ YIKAMA KÖPÜĞÜ

AMERİKANIN PİRESİ : SAND FLEA