SEO OPTİMİZASYONUNDA YAPILMAMASI GEREKENLER


arge beyin araştıran geliştiren beyinler
Siteniz Google tarafından indexlenmiyor mu? Sizlerin isteğiyle  Google İndex sorunu ile ilgili yazımızı hazırladık. Daha önceden belirttiğimiz gibi Google da çeşitli hilelerle önde olma yollarını sakın denemeyin. Bu taktikler kısa bir süre içerisinde sizi yukarılara taşısa da sonrasında size dip yaptıracak bir hata  olur.

GİZLEME
Gizleme, gerçek kullanıcılara ve arama motorlarına farklı içerik veya URL sunma yaklaşımına verilen addır.  Örnek verilecek olursa;

  • Arama motorlarına bir sayfa HTML metni gösterirken, kullanıcılara bir resim veya Flash sayfası gösterme.
  • Yalnızca sayfayı isteyen Kullanıcı-aracı bir arama motoru olduğunda bir sayfaya metin veya anahtar kelime ekleme, gerçek ziyaretçi olduğunda eklememe.

Bu iki örnek Google’ın kendi sayfasında alınmıştır. Bu şekilde insanları kandırmak isteyen, tıkladığınızda sizi hiç alakasız ve ihtiyacınız olmayan bir sayfaya yönlendiren sitelerle mutlaka karşılaşmışsınızdır. Siz sitenizde sakın böyle bir yol kullanmayın çünkü Google bu siteleri direk olarak spam sınıfına koyuyor.

TEKRARLI İÇERİK
Bazı siteler aynı sayfayı tekrar tekrar kopyalayıp yeni sayfalar oluşturuyorlar. Veya telif hakkı olan bir yazıyı copy-paste yapıyorlar. Bu kullanıcı aramalarında, sizin sitenizin sıralamasını sonlara iter.
arge beyin araştıran geliştiren beyinler

İÇERİĞİ RABOT YAZILIMLARLA ÇOĞALTMAK
Tekrarlı içerik kadar kötü bir fikirdir. Bazı robot yazılımlar sayesinde bir yazı kısmen özgünleştirilebiliyor fakat bu Google tarafında yakalanamayacak ölçüde olmuyor, böyle yazılımlara aldanmayın. Sizin “ Adense” gelirinizi çoğaltacağını söyleyen size anlık Adense verileri sağlayan sitelere aldanmayın. Sadece para kaptırmış olursunuz.

GEREKSİZ KELİMELER
Kelimelerinizi metin içinde tekrarlayıp durmak sizin spam olarak işaretlenmenize sebep olabilir. Gereksiz yere aynı cümleleri tekrarlarsanız Google robotları hile yaptığınızı düşünür. Google’ın spam kelimeleri belirlemek için bir arşivi bulunuyor.
arge beyin araştıran geliştiren beyinler

BACKLİNK VE KÖPRÜLER
Bir siteye link verirken çok dikkatli olun,  Google link verdiğiniz siteyi spam olarak belirledi ise sizin de spam olarak işaretlenmeniz yakın olabilir. Güvenmediğiniz sitelere link verirken “nofollow” özelliğini tercih ediniz. Google link verdiğiniz sitelere bakarak sizin kimliğiniz hakkında bilgi sahibi olduğunu düşünür.

SPAM BAŞLIK
Yazınızın başlığını seçerken İndex almak uğruna bol bol anahtar kelime kullanmak kötü bir tercihtir. İndex almak yerine alamamak durumu ile karşılarsınız.  Başlık yazarken bir paragraf yazmamalısınız.

Kısacası Google aşırı olan her şeye spam olabilir gözü ile bakar, sonuçta robot olduğu için bazen özgün olan içerikleri de spam gösterebilir. Fakat büyük ölçüde spam olarak işaretlenen yazılar veya siteler hilelere başvurdukları için spam olarak işaretlenir. Özgün olun ve sitenizde kötü amaçlı yazılımlar barındırmayın.
Ar-ge beyin


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖZEL FORMÜLLÜ FIRÇASIZ ARAÇ YIKAMA KÖPÜĞÜ

AMERİKANIN PİRESİ : SAND FLEA