NİÇİN CANKUR YANGIN SÖNDÜRÜCÜ KULLANMALIYIZ? Çok kritik!!!


cankur yangın söndürme sistemleri

Birçoğumuz hayatında yangın tehlikesi ile karşılaşmamış olabilir, hatta bazılarımızın yakınlarının başına bile böyle bir olay gelmemiş olabilir. Hayatımızda yangın çıkma ihtimali nedir? Bu sorunun cevabı insandan insana değişir. Soruyu cevaplandırmadan önce birkaç soruda daha soralım.
Çakmak veya kibrit gibi yakıcı malzemeler kullanıyor musunuz? Evinizde tüp veya doğalgaz var mı? Küçük çocuğunuz var mı? Araba veya herhangi bir motorlu araç kullanıyor musunuz? Apartmanınızda elektrik panosu var mı? Telefonunuzu şarj ettikten sonra şarj cihazını prizde unutuyor musunuz? Ve benzeri soruların cevapları artık birçok insan için evet. O zaman hayatımız da yangın çıkma ihtimalinin ne kadar fazla olduğu buradan çok net anlaşılıyor. Buna rağmen insanların bu durum hakkında tedbirsiz kalmaları, ne kadar garip değil mi?

Garip diyoruz çünkü yangını yaşayanlar bilir, bunu bir esnafımızdan dinleyelim;

“Ben bu sokakta 30 yıldır esnafım, bu dükkân da kumaş alıp satarım, burada bizi herkes tanır. Eskilerdeniz yani. 2001 senesinde dükkânım da bir yangın çıktı bir sürü insan yangın tüplerini kapıp geldi. Ne oldu biliyor musunuz? O günü hiç unutamam. Yangın tüplerinin birçoğunun dura dura içi boşalmış, hem de muntazam kontrolleri yapıldığı halde. İçi boşalmayanlarda söndürmeye yetmedi. Sonradan öğrendik 3 kg’lık bir tüp tamamen dolu bir halde olduğunda, ateşe 7sn müdahale ediliyormuş. Neyse İtfaiye gelene kadar bütün çabalarımıza rağmen yangın büyümeye devam etti. Yarım saat sonra itfaiye geldiğinde biz duman yüzünden dışarı çıkmak zorunda kalmıştık. İtfaiye müdahale etti ve yangın komşularıma sıçramadan söndürüldü. Söndürüldü ama bende tükenmiştim, ne yapacağımı bilmez halde birçoğu yanmış, yanmayanlarında ıslanmış olduğunu dükkânıma girdim. Yanmayanların dışında kurtulanlarda ıslanmış olduğu için onlarda bir işe yaramaz zaten. Benim için unutulmayacak, zor zamanlardı. Kolay değil elde avuçta ne varsa kül olmuştu. O gün bugündür yangın konusunda tedbirimi alırım”

Yangın çıktığında her şeyimizi alıp gidebilir. Bu sadece evimiz, arabamız, dükkânımız olmayabilir, sevdiklerimizin canı da olabilir. Bundan dolayı yangın için tedbirimizi mutlaka almalıyız. Bu konun çok ciddi olduğunun farkına varmalıyız. Dedik ya yaşayan bilir.

Cankur ekibi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖZEL FORMÜLLÜ FIRÇASIZ ARAÇ YIKAMA KÖPÜĞÜ

AMERİKANIN PİRESİ : SAND FLEA