BLOG NEDİR?

Etimoloji de web log isminin kısaltılmışıdır.Kısaca içerik paylaşmaktır. Çeşitli konularda yazılabilir veya hiçbir konuya bağlı kalmaksızın yayın yapılabilir.
Ayrıca 2007 ve 2008 Blog (Ağ Günlüğü) Konferansları yapılmıştır. Bu organizasyonlar Microsoft Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen ve Türk blog yazarlarının buluştuğu organizasyonlardır.

İki çeşit blog vardır:

1-) Amatör bloglar: bir kaynağa daydırmaksızın oluşturuluşmuş daha çok spesifik konularda açılan bloglardır.

2-) Profesyonel bloglar: içerik yönünden kaynak ve kaliteyi bir arada barındıran kitlelere hitap eden bloglardır.
Normal sitelerden çok bir farkı yoktur. Alt yapısı hazır olduğu için daha kolay aktive edilebilir.

BLOG AÇARKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
  1. İsimi iyi seçmemiz gerekir. Bu bizim arama motorlarında daha kolay bulunmamızı hedef kitlemizin bizi daha iyi takip etmesine olanak sağlar.
  2. Site başlığı: başlık da yine arama motorları için oldukça önemlidir. Seo optimizasyonu yapılırken dikkat edilir.
  3. Yazı başlığı: Okuyucunun dikkatini çekecek şekilde başlıklar kullanılmalıdır. Site içinde verilecek benzer bağlantılarda okuyucunun dikkatini çeker ve site içinde kolayca gezinme fırsatı verir. Google analytics verileriniz daha sağlıklı oluşmasını sağlar.
  4. Yazı içeriği ve etiketleme: arama motoru optimizasyonu ve Seo analizi ve Google verileri için ve tabi ki okuyucu için önemlidir. Sıkıcı olmaktan uzak ihtiyaca yönelik olmalıdır.

Blogger (blogspot) açmak Google desteklediği için daha kullanılışlıdır.

NASIL BLOG AÇABİLİRİZ?

Blog ücretli veya ücretsiz olarak açabildiğimiz sitelerdir. Ücretsiz olarak açacağımızı düşünürsek, Blogger, wordpress ve blogcu Türkiye de en çok kullanılan blog servisleridir. Buralardan alacağınız uygun bir isimle hemen işe paylaşabilirsiniz.
Yazı yazmak, fotoğraf paylaşmak vs. şekilde işlemler yapmak blog servislerinin kullanılışlı ara yüzleri sayesinde çok kolay bir hal almıştır. Onun için korkmanıza gerek yok.
Bu siteler sürekli aktif tutulduğu üzerine düşüldüğü zaman başarılı olan sitelerdir. Amaç içeriği zenginleştirmek ve ziyaretçi trafiğini arttırarak daha fazla kişiye ulaşmak olmalıdır. İçeriğimizi özgün olması bizim için çok avantajlı bir durumdur.

BLOG YAZARKEN ÖZGÜN OLMAK NE DEMEKTİR?

Blog yazarken özgün olmak içeriği kendi cümlelerimizle yazmak demektir. Aynı haberi herkes farklı şekilde anlatır ama olay aynıdır. İşte bu özgünlüktür. Özgünlük illa ki sadece bizim başımızdan geçen bir olayın anlatımı değildir. Özgünlük yazıya yorum katmaktır. Türkiye de ki birçok blog sitesi özgün olmak kavramını anlayamamak yüzünden ziyaretçi bulamamaktır.
İçeriği zenginleştirmek ise tamamen size kalmış bir olaydır. Tavsiyemiz resim videolarla içeriğinizi desteklemeniz ve hayal gücünüzü kullanmanız olacaktır.
Size daha iyi yardımcı olabilmek adına yorumlarınız değerlidir.
Teşekkür ederim.


İlginizi çekebilir: BLOG YAZARAK PARAKAZANMA YOLLARI-1




Not: kaynak belirtmek kaydı ile sitemizden isteğiniz yazıyı kopyalayabilirsiniz..
  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖZEL FORMÜLLÜ FIRÇASIZ ARAÇ YIKAMA KÖPÜĞÜ

AMERİKANIN PİRESİ : SAND FLEA