SIFIRDAN BAŞLAYARAK NASIL MARKA OLUNUR?


cankur
cankur ekibinin marka stratejisi
CANKUR Akıllı Araç Bina Yangın Alarm ve Söndürme Sistemleri ekibi sıfırdan başlayarak nasıl marka olduğunu ile ilgili bilgileri 4 altın kuralda topladı. Buna FOUR GOLDEN RULE adını veren ekip adına konuşan  Kocaeli şube müdürü Abdülkadir Yıldırım şunları söyledi; “Yeni girişimcilerin yolunu aydınlatacak bu 4 kural sayesinde nitelikli markaların artmasına katkıda bulunmak ve ülke ticaretini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Ne de olsa bilgi paylaşmak içindir.”  dedi.
İşte 4 altın kural;
1-) Ürün tipi belirleme: iki tane ürün tip vardır;
a-) kolayca ulaşılabilen, günlük yaşantıda kullanılan ve sık değiştirilen yani kullanım ömrü kısa olan ürünler. Biz buna kısaca EC (effective competition) yani etkin rekabet diyoruz. Örneğin; aksesuar, giyim, vs.
b-) sık değişmeyen ama ihtiyaç olan ürün tipi. Biz buna kısaca ES (effective stock) etkili stok diyoruz. Örneğin; bizim yaptığımız iş gibi yangın söndürme tüpleri, yiyecek, mobilya vs.
2-) Reklam: Ürün tipi belirlemeden yapılacak bir reklamdan alınan verimin %20 den yukarıya çıkmadığını fakat ürün tipini belirleyerek verilen reklamlarda başarının %90 nın üzerine çıktığını yaptığımız araştırmalar sonucu gördük.
Ürün tipiniz EC ise vereceğiniz reklamlar banner tipi reklamlar olabilir. Bannerlar sayesinde müşteri direk sizin sitenizi ziyaret edip ürün siparişi verebilir yani sıcak satışın mümkün olabileceği reklamlar tercih edilmelidir.
Ürün tipiniz ES ise vereceğiniz reklam tipi marka bilinci oluşturmaya yönelik reklam tipi olmalıdır. Bu tür reklamlar advertorial haber tarzı reklamlardır. Bir haberin içerisinde ürün tanıtımı yapılmaktadır. Tüketiciye marka bilinci kazandırır ve az da olsa sıcak satış görülür.
3-) Aktif insan gücü: marka için sıkı bir ar-ge ekibi kurmak neredeyse olmazsa olmazdır. Aktif bir ekip bunu size rahatlıkla sağlayabilir.
4-) Kullanılacak isim: Markanızı oluştururken seçeceğiniz isim çok önemli. İsmi seçerken kolay söylenebilen, mümkünse ağıza dolanabilen reklam yapılırken kolaylık sağlayacak isimler üzerinde daha çok yoğunlaşmalı.
Daha fazla bilgi veya destek için info@cankursondurme.com  adresindenbizimle iletişime geçebilirsiniz. Size destek vermekten memnuniyet duyacağız.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖZEL FORMÜLLÜ FIRÇASIZ ARAÇ YIKAMA KÖPÜĞÜ

AMERİKANIN PİRESİ : SAND FLEA