CANKUR'UN AKILLI İNOVASYONU


Ar-ge beyin araştıran ve geliştiren beyinlerin girişimci blogu
Cankur ekibinin inovasyon taktiği

Cankur ekibine sizin için sorduk: Sizce inovasyon nedir? Akıllıca bir inovasyon nasıl yapılır?

İnovasyonu yaparken en çok dikkate aldığımız şey kalite süreci oldu. Yaptığımız iş var olan bir kaliteyi yukarıya çekmek olmalıydı. Düşündük. Kalite planlama,
kalite kontrol ve kalite geliştirme…
Yaptığımız ar-ge çalışmaları sonucu ki bu inovasyonun olmazsa olmazıdır, İtalyan Firecom şirketinin ve Türkiye’de Fireturk şirketinin geliştirdiği yangın söndürme tüplerinin piyasaya çıkacağını öğrendik. Türkiye’nin böyle bir sisteme ihtiyacı vardı. Bizde CANKUR Akıllı Araç Bina Yangın Alarm ve Söndürme Sistemleri olarak bu ürünün Türkiye’ye gelmesi için gerekli çalışmaları yaptık ve Türkiye’de on tane ilin bayiliğini aldık..
Yangın söndürme tüplerinin türkiye de binlerce olduğunu ve bunların yenisiyle değişeceğini hayal edebilirseniz bu çok mantıklı bir atılım.
Bu ürünün Türkiye’ ye de kullanılan yangın söndürme tüplerine göre uzun vadede bakıldığında muadillerine göre çok daha ekonomik, pratik ve tesir bakımından diğer ürünlerden daha etkili olduğu için tercih sebebimiz oldu.
En bilenen ürün tipleri eolo-1, eolo-2 ve araç tipi olan yangın söndürme sistemlerini seçtik. (inovasyon eskiyi iyileştirmek veya iptal etmek demektir.)
Kısaca bu ürünleri tanıtmak gerekirse bu ürünün en önemli özelliklerinden 3’ü şöyle; insan sağlığına hiçbir zararı yok, 20 yıl boyunca dolum, kalibrasyon gerektirmiyor ve kullanıldığı ortamlarda kir, nem toz bırakmıyor. Yani bir kitabın üstüne sıkıldığında kitaba bir zarar vermiyor, kitap hala eski özelliğini koruyabiliyor. Hayal etmenin  kolay olması açısından, diğer yangın söndürme tüpleri ateşin havayla irtibatını kesip söndürme işlemini gerçekleştirirken, bizim sistemimiz ateşi içine çekip sönümlüyormuş gibi düşünülebilir.
Bu yazıyı dikkatlice okuduğunuzda ve koyu yazılanları defterinize not edip işinizde uyguladığınızda siz de bizim kadar başarılı olabilirsiniz. Cankur ekibini medyada ve sosyal ağlarda takip edin. İş fikirlerinizi bize iletin, size en iyi şekilde yardımcı olalım. Yeniden teşekkürler…

İlginizi çekebilir: SIFIRDAN BAŞLAYARAK NASIL MARKA OLUNUR?

Yorumlar

  1. http://argebeyin.blogspot.com/2013/05/ar-ge-ne-demektir-e.html bu yazıda benim için faydalı oldu değerlendirilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazılarımızı yayınlamaya devam edeceğiz teşekkür ederiz

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖZEL FORMÜLLÜ FIRÇASIZ ARAÇ YIKAMA KÖPÜĞÜ

AMERİKANIN PİRESİ : SAND FLEA