CANKUR EKİBİ UYARDI: KIŞ GELDİ, SOBALARA DİKKAT!


cankur ekibi zehirlenme takibi
Ankara merkezli faaliyet gösteren CANKUR AkıllıAraç Bina Yangın Alarm ve Söndürme Sistemleri Şube müdürümüz Abdülkadir YILDIRIM kışın gelmesi ile oluşabilecek Soba zehirlenmeleri ve olası yangınlara dikkat edilmesi konusunda vatandaşları uyardı. Özellikle kapalı ortamlarda meydana gelen yanmalardan ve ısıtma amacı ile kullanılan sobaların içindeki kömür, odun ve benzeri maddelerin hava almadan yanması sonucu zehirli gazlar meydana çıkar. Bu gazların içinde de özellikle karbon monoksit
denilen zehirli gazın vücuda solunum yoluyla alınması sonucu zehirlenmeler olur. Zehirlenmelerden birçoğunun gece olmasının sebebi uyku haliyle beraber CO gazının solunumla yavaş yavaş alınması ve bu gazın verdiği uyuşukluktur. Bu uyuşukluk sebebi ile zehirlenen kişi zehirlendiğini bile fark edemeden zehirli gaz bütün vücudu sarar.  Hemen müdahale edilmezse zehirlenmeler ölümle sonuçlanabilir.
Sobalı evlerde yaşayanlar nasıl hareket etmelidir?
-        Geceleri, özellikle rüzgârlı havalarda sobanın tam söndüğüne emin olmadan sobalı odada yatmamalıdır.
-        Küçük çocukları mümkün olduğunca kapıya yakın yatırmalıdır. Çünkü kapı kapalı bile olsa belirli miktarda hava sirkülasyonu olmaktadır.
-        Yatmadan önce odayı havalandırmak olası bir zehirlenmede etkiyi azaltır.
-         Zehirlenme belirtililerini ( anormal uyuşukluk, uyku hali, titreme, kasılma, hareket etmek istememe, ateş ...) kendinizde veya yakınınızda gördüğünüzde önce 112 Acil servisini arayın ve hemen havadar bir yere gitmeye çalışın.
-        Soba borularını düzenli aralıklarla temizlemeli ve sobanın içindeki yakıt artıkları her gün boşaltmalıdır. Sobaya yatmadan önce kömür ilavesi yapılmamalıdır.
-        Unutmayın ki zehirlendikten sonra tedbir almak yerine, zehirlenmeden önce tedbir almak her yönden avantajdır.
Cankur ekibi hayatınızı kurtarmak içinden elinden gelen her şeyi yapar. www.cankursondurme.com

İlginizi çekebilir: YANGIN TÜPÜ OLANLAR; BU YAZIYI OKUMADAN KARAR VERMEYİN!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÖZEL FORMÜLLÜ FIRÇASIZ ARAÇ YIKAMA KÖPÜĞÜ

AMERİKANIN PİRESİ : SAND FLEA